Bemutatkozás


Gyékényesen születtem, Csurgón élek, az élelmiszerkereskedelemben dolgoztam boltvezetőként. Most aktív nyugdíjasként háztartást vezetek, kerti munkák adnak elfoglaltságot. 2 éve nyertünk férjemmel a legszebb konyhakert programban első, illetve második helyezést az önkormányzattól.

Látássérültségem a 2. világháború eseményeihez kapcsolható (légnyomást kapott a szemem). Első házasságomból két csodálatos, értelmes leánygyermekem van, Ágnes és Judit. 4 unokám is született.

3 egyesületnek vagyok tagja: Rákellenes Liga, Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete, valamint a helyi Nyugdíjas Klub.



13+1 kérdés


1. Mi a legkedvesebb gyermekkori emléked?

Az, hogy elutazhattam vonattal Nagykanizsára szemüveg csináltatás céljából, s olyankor kaptam kolbászt, mert az ünnep volt, ha kolbász kerülhetett az asztalra.

2. Mi az, amit az életben a saját károdon tanultál meg?

Azt, hogy nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség.

3. Mi az, amit sosem kérdeztél meg a szüleidtől, pedig meg kellett volna?

Mindent meg mertem kérdezni, de nem minden kérdésemre kaptam választ, vagy a válasz nem volt számomra kielégítő. Viszont a testvéreimmel mindent meg tudtam beszélni, s ez jó volt.

4. Mire sajnálod legjobban az időt?

Azon tevékenységekre, amelyek nem teremtenek értéket.

5. Kitől kellene bocsánatot kérned és miért?

A bocsánat kérése része a mindennapjaimnak. Úgy gondolom, nincs elmaradásom ebben. Nem tudom a dolgokat szőnyeg alá seperni. Igyekszem vagy jó, vagy kevésbé jó döntést hozni azonnal, s ha szükséges azonnal megejtem a bocsánatkérést.

6. Neked mitől megy fel a pumpa?

El tudok fogadni mindenkit a jó, és/vagy rossz tulajdonságaival, s próbálom a jókat erősíteni, s ez nem eredményezi számomra, hogy felmenjen a pumpa. Talán annyi, ha valaki nem tartja a szavát, de mindenkit a képességeihez mérek, s ezért nem idegesítem magam. Aki hülyén születik, az úgy is hal meg. Ez az ő baja…

7. Hogy néz ki egy tökéletes napod?

Ha azt el tudom végezni, vagy intézni, amit betervezek, az szuper.

8. Ha földet örökölnél, mit tennél vele?

Eladnám, mert a föld kincs, de a sok munka, amellyel rendben tudnám tartani, ahhoz sem energiám, sem kedvem nincs. Nagyon sok fizikai munkát kellett falun végezni gyermekkoromban.

9. Hol etted életedben a legjobbat és mi volt az?

Sokszor ettem jót és még jobbat, a jól elkészített cigánypecsenye, az mindig feldob. Legutóbb a Platán strandon Balatonbogláron 2017 nyarán.

10. Kinek és/vagy minek a hangját szereted a legjobban?

A férjem hangja számomra kellemes zene. Egyébként a halk, kellemes zongora muzsikát szeretem.

11. Van olyan álmod, amit még nem valósítottál meg?

Van, de az álom is marad. Olyan gazdag szeretnék lenni, ha bemegyek a boltba, ne kelljen a termékek árát néznem, hanem megvehetném azt, ami tetszik.

12. Mit változtatnál meg, ha bármit megtehetnél?

Mindig együtt lennék a leányaimmal. Számomra ők a boldogság megtestesítői.

13. Ha van mennyország, hogyan fogod köszönteni az Úristent a túloldalon?

Köszönöm Uram, hogy hitet adtál…
S hogy van mennyország, az nem lehet kérdés!

13+1. Kitől kérdeznél, azaz kinek dobnád a labdát?

Kovács Aranka