Edelényiné Sebestyén Nóra vagyok, 9 éve élek Kaposváron férjemmel Zsolttal, gyermekeimmel: (Csabi 11, Palkó 6, Viola 3), valamint Strimmel nevű 10 éves vakvezető kutyámmal, aki 7 éve életem része. Ezen kívül vannak halaink, a fiamnak egy Bubi papagája, Teki teknőse és néhány százlábúja a szobájában.

Bonyhádon születtem, életem nagy részét 6 éves koromtól Budapesten töltöttem, mivel a “vakodába” jártam, ott tanultam, dolgoztam éltem sokáig. Budakeszire mentem férjhez 30 éves koromban, majd 4 év múlva költöztünk munka miatt Kaposvárra. Születésem közbeni sérülések miatt vagyok aliglátó. Mielőtt az egyesületbe beléptem, Budapesten még az országos szövetségben küldöttként igyekeztem a látássérültekért dolgozni.

Gyógymasszőr vagyok, mely munkát a gyerekek előtt 10 évig gyakoroltam különböző formákban, kórházban alkalmazottként és később vállalkozóként is a szépség-iparban és otthon is. Van egy főiskolai végzettségem is, a Sapientia Hittudományi Főiskolát végeztem Budapesten, Lelkipásztori munkatárs szakon, ahol a hitbeli ismereteken túl pszichológiai ismereteket, lelkigondozást is tanultam. Dolgoztam egy lelki elsősegély telefonszolgálatnál is szuper csapatban.

Jelenleg itthon vagyok ismét, az egyesületben másfél évet töltöttem munkatársként is, most férjem vállalkozása részeként dolgozom, hivatása az akadálymentesség a weben honlapokat, webshopokat, akadálymentességi elemzéseket készítünk. Ezenkívül feladatom az ő munkájának és a családomnak kiegyensúlyozott hátteret biztosítani anyaként és első sorban feleségként…


13+1 kérdés

1. Mi a legkedvesebb gyermekkori emléked?

Nem egy esemény jut eszembe, hanem a szélesebb székely rokonság körében megélt vendégségek, lakodalmak, melyeknek boldog hangulata ma is hiányzik időnként.

2. Mi az, amit az életben a saját károdon tanultál meg?

Hogy a látszat sokszor csal.

3. Mi az, amit sosem kérdeztél meg a szüleidtől, pedig meg kellett volna?

Még élnek, de nem kérdeztem eleget még a gyökereimről és régi mesékről őket. 40 éves koromtól keresem tudatosan és kutatom a múltunkat.

4. Mire sajnálod legjobban az időt?

Céltalan szörfölésre a neten és a Facebook-on, rettenetes műsorok nézésére a TV-ben. hivatalokban várakozásra.

5. Kitől kellene bocsánatot kérned, és miért?

Esténként része az életemnek megvizsgálva a napomat, találkozásaimat. Igyekszem naponta férjemtől és gyerekeimtől, ha fáradtságom, kimerültségem okán kiabálok, vagy szeretetlenül fordulok hozzájuk, vagy belső feszültségemet vetítem ki rájuk bármilyen formában. Akitől nem lehetséges személyesen, Isten elé szoktam vinni őt imában…

6. Neked mitől megy fel a pumpa?

Ha fáradt, kimerült vagyok, gyakorlatilag bármitől fel tud…:)

7. Hogy néz ki egy tökéletes napod?

Reggel kávé a férjemtől, (Ezt majdnem minden nap meg is kapom). Lustálkodás kicsit, Nyugodt bőséges reggeli a szabadban, családi kirándulás, találkozás barátokkal, valamilyen testi és lelki Wellness, pl. masszázs és mondjuk egy lelkemet, szellememet megmozgató előadás meghallgatása, egy nap néha házi munka nélkül…:) Zene, Zene, Zene minden formában! Hallgatni is szeretek, énekelni, zongorázni, gitározni, orgonálni…

8. Ha földet örökölnél, mit tennél vele?

Nem értek hozzá, de ha eladnám, olyannak adnám, aki a legtöbbet hozná ki belőle, bőven vannak földműves hagyományok a családomban…

9. Hol etted életedben a legjobbat és mi volt az?

Mesztegnyőn az út mellett egy étteremben, ahol hideg eperkrémlevest vanília fagyival a közepén, némi muskotályos ízzel kóstoltam..

10. Kinek és/ vagy minek a hangját szereted a legjobban?

A mély hangú férfiakét!

11. Van olyan álmod, amit még nem valósítottál meg?

Szeretnék többet utazni és, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, valamilyen alkotó tevékenységben jobban kiteljesedni, valamint álmom még egy igazi csapatban jó ügyért dolgozni, ahol elfogadó légkörben, mindenki formálhatja személyiségével a közösséget és beleteheti mindazt, szabadon, amire képes… Újra zenélni, énekelni nemcsak itthon és újra nyelvet tanulni…

12. Mit változtatnál meg, ha bármit megtehetnél?

Magamat, Isten segítségével! Fő hivatásomnak a családon kívül a fejlődést, fejlődni akarást tartom.

13. Ha van mennyország, hogyan fogod köszönteni az Úristent a túloldalon?

Számomra nem kérdés, hogy van és sok-sok ízét és előízét már itt a földön megtapasztaltam,igazi hazatalálásként képzelem el a találkozást és barátként, társként szeretném köszönteni Istent, hiszem, hogy a teljesség és sokszínűség vár rám mindenben!:)

13+1 Kitől kérdeznél, azaz kinek dobnád a labdát?

Tominak dobnám, sok-sok éve szolgál bennünket, a legnagyobb segítőkészséggel és jó kedvvel a háttérben, megérdemelné, hogy ily módon szót kaphasson, mi pedig hallhassunk róla.