MVGYOSZ hírlevél 8/2020 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Az MVGYOSZ hírei

Ülésezett az MVGYOSZ elnöksége

A  vezetőség kitűzte az idei küldöttgyűlés időpontját, valamint döntött az  SZJA 1% és a költségvetési támogatás továbbadásának mértékéről és  feltételeiről.

TOVÁBB

 

Elnöki beszámoló a 2019. december 13. és 2020. január 28. között végzett munkáról

Főbb  témák: Távszem projekt zárórendezvénye; Elektronikus ügyintézésre  szolgáló felületek egyenlő hozzáférhetősége; Székházfelújítás  támogatása; A KSH tervei a népszámlálás végrehajtásával kapcsolatban;  Együttműködési megállapodás az Infoalappal.

TOVÁBB

 

A szakmai vezető beszámolója a 2019. december 12. és 2020. január 28. között végzett munkáról

A  2019-es év vége és a 2020-as év eleje főként az MVGYOSZ székhely  munkaállomásainak és szolgáltatásainak az ideiglenes telephelyre történő  költöztetésével telt.

Ez idő alatt az MVGYOSZ szolgáltatásai – kivéve a Távszem szolgáltatást – szüneteltek.

TOVÁBB

 

A zene szárnyain – Ingyenes gospel koncert a Mátyás-templomban

A  gospel műfaj rajongói februárban két este is térítésmentesen vehetnek  részt egy feledhetetlen zenei csemegét ígérő koncerten, melyen Joan  Faulkner és barátai lépnek fel a Csík Gusztáv Trióval a Budai Várnegyed  leghíresebb templomában

TOVÁBB

 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai

Folytatódik az angol nyelvtanfolyam

A  nagy érdeklődésre tekintettel a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos  Szövetsége (MVGYOSZ) költözését követően is meghirdetjük angol  nyelvtanfolyamunkat látássérült érdeklődők részére kezdő és haladó  szinteken.

TOVÁBB

 

Ismerjük meg a mentorok munkáját!

Beszélgetés Berkó Norbert Távszem mentorral

„Segítőkésznek tartom magam, örülök, ha  átadhatom a tudásom, ezzel segítve másoknak abban, hogy könnyebben  információhoz juthassanak ők is. Úgy gondolom, hogy az Okosklub vezetése  jó alapot adott ahhoz, hogy sikeresen oldjam meg a nyertes pályázók  részéről felmerülő problémákat. Érdekelt a Távszem projektben való  részvétel, és az, hogy segíthetek másoknak, mindig is fontos volt  számomra.

A mentor feladata a segítségnyújtás minden  iPhone-nal és Távszemmel kapcsolatos probléma megoldásában. A  kapcsolattartás, a telefonok ellenőrzése, hogy rendeltetésszerűen  vannak-e használva. Kapcsolattartás a Távszem vezetésével és az  egyesület vezetésével is.”

TOVÁBB

 

Bővült az online hangoskönyvtár állománya

A  Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Bodor Tibor  hangoskönyvtára újabb hangoskönyvekkel bővült. Az ajkai Fekete István  vetélkedő felkészülési műve is elérhetővé vált, de klasszikus és kortárs  szerzők meséi is felolvasásra kerültek.

Újabb, Bodor Tibor által felolvasott művek szintén elérhetőek az alkalmazásban.

TOVÁBB

 

Heti könyvajánlók

Életrajz, filmtörténet a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Péter Zsolt: Ne kérdezd, ki voltam

 Egy díva emlékére

Kerek évfordulóra emlékezünk. 30 éve elhunyt Karády Katalin filmszínésznő.

(1912. december 7.- 1990. február 8.)

TOVÁBB

 

 

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán