MVGYOSZ hírlevél 15/2020 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Az MVGYOSZ hírei

Tájékoztatás az MVGYOSZ ügyfélszolgálatáról és a szolgáltatások működtetéséről

A  Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége telephelyén a  személyes ügyfélfogadás szünetel, de a szövetség vezetősége és  munkatársai fontosnak tartják, hogy ezen időszak alatt elérhető legyen  az ügyfélszolgálat és korlátozott módon a szolgáltatások is.

TOVÁBB

 

Tájékoztató az otthoni munkavégzésről

A  veszélyhelyzet megszűnését követő harminc napig a munkáltató a  munkavállaló számára az otthoni munkavégzést és a távmunkavégzést  egyoldalúan elrendelheti.

TOVÁBB

 

Újabb hírek a web akadálymentesítés terén

A  Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség munkatársa látogatott el  az MVGYOSZ-hez. A találkozó célja részint az volt, hogy tájékoztatást  nyújtson az ügynökség web akadálymentesítéssel kapcsolatban folytatott  tevékenységéről, továbbá partnerségi megállapodást ajánlott fel.

TOVÁBB

 

Két év alatt kétezer könyv

A  Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Bodor Tibor  Hangoskönyvtárában szereplő állomány az eltelt két évben több művel  bővült, mint az előző 10 év alatt.

TOVÁBB

 

Rangos állami kitüntetést kapott a magyar vakvezetőkutya-képzés atyja

Nemzeti  ünnepünk alkalmából a köztársasági elnök Vitéz Lovag Rithnovszky János  munkásságát a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerte el.

TOVÁBB

 

A Vakvezetőkutya-kiképző Központ átmenetileg zárva tart

Tájékoztatjuk  kedves ügyfeleinket, hogy dr. Nagy Sándor elnök úr engedélyével 2020.  március 17-től március 31-ig az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központja  zárva tart, dolgozói távmunkában dolgoznak.

TOVÁBB

 

Köszönet a kölyöknevelők munkájáért – Rithnovszky-díjat alapított az MVGYOSZ

Az  MVGYOSZ Vakvezetőkutya-Kiképző Központjából az elmúlt negyven évben  több száz négylábú segítő került ki. Ez elképzelhetetlen lenne a  kölyökkutyákat felnevelő önkéntesek áldozatos munkája nélkül. A  Rithnovszky-díjjal mostantól ezt köszönjük meg.

TOVÁBB

 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai

Újabb 65 online elérhető könyv

Az  MVGYOSZ Online Hangoskönyvtárában már több mint kétezer mű elérhető.  Március 13. óta újabb 65 új könyv lett elérhető online is. Feltöltésre  került a sokak által már nagyon várt Dekameron is Bodor Tibor  felolvasásában.

TOVÁBB

 

A hangomat adom – Beszélgetés Lencsés Szilvi felolvasóval

Száznál  is több könyvet köszönhetünk Szilviának, regények, mesék, tanulságos  történetek születtek meg felolvasása nyomán. Ismerjük meg őt  közelebbről!

TOVÁBB

 

Heti könyvajánló

Énregény és ifjúsági irodalom a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Leiner Laura: Ég veled

(Iskolák Versenye 1.)

Családi tragédia, gyász, lelki problémák. Hogyan  tud segíteni az Iskolák Országos Versenye Hannának az újrakezdésben?

TOVÁBB

 

 

 

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán