Medvehagymázni voltunk

Képernyőfotó 2015-04-23 - 13.43.11Kistérségi csoportunk kirándulást szervezett, melynek célja egy kis medvehagyma szedés volt. Autóbusszal érkeztünk meg Szentbalázsra. Leszállás után a csoport vezetője, Stecher Józsi barátunk, tartott egy kis ismertetőt, hogy mindenki épen és egészségesen érjen haza.

Képernyőfotó 2015-04-23 - 13.43.33

Ezután rövid sétával elérkeztünk az erdőbe. Gyönyörű idő volt, igazi tavaszi meleg, melyben mindenki élvezte a napsütést. Letérve a 66-os főútról már az erdő friss levegőjét lélegezhettük be. Csodálatos volt az éledő természet árasztotta nyugalom.

Képernyőfotó 2015-04-23 - 13.43.54

Vezetőnk a helyszínen megmutatta a medvehagymát és azt is merre található belőle sok (az egész erdő terítve volt vele). A kis csapat nekilátott begyűjteni az év első igazi vitamin forrását. Vigyázva szedtük, nehogy kitépjük a gyökereit, leszedve ezzel a jövő évi termést is. Szorgos kezek csipegették az illatozó leveleket. Jól esett néha kinyújtani a derekunkat is a sok hajladozás, guggolás után. Sajnos a buszindulás szabta rövid időnk lejárt, így ott hagyva az erdő üdeségét haza indultunk. A buszon kicsit megpihenve megállapította a társaság, jövőre is eljövünk ide.

Vakon megbízhat bennünk!