Hangos Bibliával a teljesebb életért

Hangos Bibliát kaphattak az egyesületünk tagjai. Mára már rengeteg helyen hozzáférhető már a felolvasott biblia, de ez az mp3 lejátszó nagyságú, akadálymentes, rendkívül egyszerűen kezelhető eszköz, ami minden képzeletet felülmúl. Sokunknak megszólalt a hangos Biblia!
A magyarul beszélő Biblia, másnéven megavoice, mögötte a magyar nyelvű használati utasítással.

Szeptember 4-én egy napsütéses délelőttön a Békevár baptista gyülekezet vendégei lehettünk egy Istentisztelet keretében. A Bartimeus egyesület jóvoltából egy országos szervezés keretén belül a Somogy megyei látássérültek is hangos Bibliához juthattak.

Mi is ez?

A készülék hivatalos neve: Megavoice Messenger. Egy látássérültek számára is készült mobil telefon nagyságú eszköz. Tartalmazza a biblia újszövetségi részét, melyben praktikusan navigálhatunk, valamint Charles Stanley magyarra is lefordított tanításait, amelyekből megismerhetjük a keresztény hit alapjait. E tanításokat a Magyar Evangéliumi Rádió Alapítvány (MERA) fordította és bocsájtotta rendelkezésre. A rádiót az alkalmon Kulcsár Anikó képviselte, aki néhány percben bemutatta az Alapítvány missziós tevékenységeit.

A bemutatott eszköz elsősorban a Biblia hallgatására szolgál, de néhány praktikus kiegészítővel is rendelkezik, mintrádió és zseblámpa, valamint bővíthető egy Micro-SD kártyával, melyen saját MP3 formátumú anyagainkat is hallgathatjuk.

Kinek köszönhetjük?

A Hangos Biblia az InTouch Ministriesnevű Amerikai szolgálatmissziója jóvoltából kerülhetett a kezünkbe a Bartimeus egyesületen keresztül.  Vezetőjük:Charles Stanley.

Nagy érdeme volt továbbá Tim és Beth Landis-nnek, akik gyűjtést szerveztek több gyülekezetben, a több száz Hangos Biblia megvásárlására.

A Hangos Biblia átadása Istentiszteleten történt.

Már megérkezésünktől kezdve teljeskörű gondoskodásban volt részünk a gyülekezet lelkes és melegszívű tagjain keresztül. Az Istentiszteletet megnyitotta és vezette Jóföldi Endre, a kaposvári baptista gyülekezet vezetője.

Néhány ének és ima után meghallgathattunk 2 bizonyságtételt a fentemlített Tim és Beth életéről, hitéről, melyet Hosszú János fordított. Jánosnak a szervezésben is oroszlánrésze volt. Majd Miklós Tibor következett, a Bartimeus egyesület vezetőjeként tőle egy tanítást hallgathattunk meg. Tibor a Kelenföldi Evangéliumi gyülekezet presbitere.

Majd Bokros Andreától hallhattunk a Magyarországi baptista gyülekezet speciális missziójáról,működéséről, terveiről. A misszió munkatársa, Kovács Dávid is mesélt nekünk életéről, a misszióban végzett munkájáról.

A munkacsoport tagja Hosszú János is.

Az alkalmat néhány ének és ima zárta.

Az eszköz átvétele után bőséges vendéglátásban, ebédben lehetett részünk szintén a Békevár gyülekezet jóvoltából, akik a helyet biztosították.

Lehetőségünk volt továbbá a gyülekezet tagjaival, vezetőjével és a résztvevőkkel is beszélgetni, a felmerülő kérdéseket megvitatni. Az alkalomra az eljutásban a VGYSME, valamint a Gyülekezet tagjai nyújtottak segítséget.

A visszajelzések alapján összességében mindenki számára felejthetetlen élmény volt a délelőtt.

Köszönet minden embernek és szervezetnek, hogy e nagy összefogás következtében akadálymentesebben juthatunk az Élet könyvéhez!

A Hangos Biblia átadóünnepségén készült fényképek