Megyei iroda

Egyesületünk irodát működtet Kaposváron, a Pécsi u. 2. szám alatti bérleményben, ahol a hét minden munkanapján, 8-tól 14 óráig állnak munkatársaink a látássérültek, hozzátartozóik és minden érdeklődő rendelkezésére. A belváros szélén lévő iroda a távolsági buszpályaudvarról és a vasút állomásról negyed órás sétával, vagy a 7-es, 8-as, 18-as és 9-es helyi járatos buszokkal könnyen megközelíthető.
A látássérültek számára akadálymentes helyiségekben évi 1500-2000 megkeresést szolgálunk ki. Az egyéni igényekhez igazodva személyre szabott segítséget nyújtunk a látássérültségből adódó, szociális, és egyedi problémák megoldásához. A nehéz élethelyzetben lévő ügyfeleink gondos, szakszerű és empatikus munkát várhatnak az ügyfélfogadás alkalmával. A személyes beszélgetések során felmérjük az igényeket, és szükség esetén életmód vagy pályaválasztási tanácsot is adunk. A személyes ügyfélfogadást telefonos és e-mailben történő megkeresések, a megye kisebb városaiban tartott kihelyezett ügyfélfogadások egészítik ki.

Az iroda az ügyfélfogadás mellett mint információs centrum működik. A pályázatfigyelés, és az aktuális lehetőségek közvetítése a tagság felé kiemelt feladat. Rendszeres kapcsolatot tart a teljes tagsággal papír alapú információs levelekkel, honlapot, Facebook oldalt és levelező listát működtet. Így eljutnak az érdeklődőkhöz megyeszerte a látássérültségükkel kapcsolatos, és a nehéz élethelyzetükben segítséget jelentő információk

Lehetőség van segédeszközök kipróbálására, és kölcsönzésére is. A drága eszközök megvásárlása előtt jó szolgálatot tehet azok kipróbálása az otthoni környezetben.

A fentiek mellett az iroda tart kapcsolatot a kistérségi csoportokkal, segíti munkájukat információkkal és kapcsolatrendszerével.

Az iroda hangsúlyt fektet az Egyesület társadalmi kapcsolatainak gondozására, és „láthatatlan”, de nem kevésbé fontos munkája az Egyesület törvényes működésének biztosítása.

Vakon megbízhat bennünk!