Megyei iroda

Egyesületünk irodát működtet Kaposváron, a Pécsi u. 2. szám alatti bérleményben, ahol a hét minden munkanapján, 8-tól 14 óráig állnak munkatársaink a látássérültek, hozzátartozóik és minden érdeklődő rendelkezésére. A belváros szélén lévő iroda a távolsági buszpályaudvarról és a vasút állomásról negyed órás sétával, vagy a 7-es, 8-as, 18-as és 9-es helyi járatos buszokkal könnyen megközelíthető.
A látássérültek számára akadálymentes helyiségekben évi 1500-2000 megkeresést szolgálunk ki. Az egyéni igényekhez igazodva személyre szabott segítséget nyújtunk a látássérültségből adódó, szociális, és egyedi problémák megoldásához. A nehéz élethelyzetben lévő ügyfeleink gondos, szakszerű és empatikus munkát várhatnak az ügyfélfogadás alkalmával. A személyes beszélgetések során felmérjük az igényeket, és szükség esetén életmód vagy pályaválasztási tanácsot is adunk. A személyes ügyfélfogadást telefonos és e-mailben történő megkeresések, a megye kisebb városaiban tartott kihelyezett ügyfélfogadások egészítik ki.

Az iroda az ügyfélfogadás mellett mint információs centrum működik. A pályázatfigyelés, és az aktuális lehetőségek közvetítése a tagság felé kiemelt feladat. Rendszeres kapcsolatot tart a teljes tagsággal papír alapú információs levelekkel, honlapot, Facebook oldalt és levelező listát működtet. Így eljutnak az érdeklődőkhöz megyeszerte a látássérültségükkel kapcsolatos, és a nehéz élethelyzetükben segítséget jelentő információk

Lehetőség van segédeszközök kipróbálására, és kölcsönzésére is. A drága eszközök megvásárlása előtt jó szolgálatot tehet azok kipróbálása az otthoni környezetben.

A fentiek mellett az iroda tart kapcsolatot a kistérségi csoportokkal, segíti munkájukat információkkal és kapcsolatrendszerével.

Az iroda hangsúlyt fektet az Egyesület társadalmi kapcsolatainak gondozására, és „láthatatlan”, de nem kevésbé fontos munkája az Egyesület törvényes működésének biztosítása.