Közösségi szolgálat

A köznevelési törvény szerint a 2016-tól érettségiző diákoknak, kötelező 50 óra közösségi szolgálatot igazolniuk az érettségi feltételeként. A jogszabály azt javasolja, hogy a diákok 9. és 11. osztály között teljesítsék ezt a kötelességüket. Bár valamennyire lehet ezt tömbösíteni, a cél a folyamatosság, vagyis az, hogy heti 1-2 óra elfoglaltságot jelentsen a tanulóknak.

Egyesületünk korlátozott számban fogadja azokat a középiskolás diákokat, akik a látássérülteket megismerve és segítve kívánják ezt a kötelezettségüket teljesíteni.

A feladatokat a jelentkezők személyiségéhez, készségeihez, és az Egyesület programjaihoz igazítjuk, az első elbeszélgetésnek megfelelően.

Hogyan jelentkezhetsz?

Vedd fel a kapcsolatot Egyesületünk vezetőjével, és mondd el szándékodat a közösségi munkádról. Tisztázzátok, hogy az adott időben tud-e fogadni téged a szervezet. Ha igen, akkor iskoládban is jelentsd be, hogy fogadó szervezetet találtál. A két intézmény ezután megköti a megfelelő együttműködési megállapodást, és az iskola útmutatása szerint elkezdheted a munkát.

Mikor válaszd Egyesületünket?

  • ha meg szeretnél ismerni egy jól működő civil szervezetet;
  •  ha ismeretségbe szeretnél kerülni látássérültekkel, közelről szeretnéd látni életüket, munkájukat
  • ha szeretnéd megtanulni tapasztalati úton, hogyan kell helyesen segíteni a látássérülteknek
  •  ha szívesen segítenél látássérült közösségeknek szabadidős és kulturális rendezvényeiken.

Várunk, hogy élményeket szerezz köztünk, és tanulj belőle empátiát, feltétel nélküli elfogadást és helytállást nehezített életkörülmények közt!