MVGYOSZ hírlevél 29. szám 2019.06.28.

Az MVGYOSZ érdekvédelmi tevékenysége
A LSER2018 szakmai napján járt az MVGYOSZ
Az FSZK és a Vakok Állami Intézete közös szervezésében megvalósuló LSER2018 (Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára) pályázati program szakmai napján vettek részt az MVGYOSZ munkatársai.

Szilaj Zsolt mutatta be az elemi rehabilitációs szakember képzést részletesebben. Ezt a programot az FSZK indítja az EMMI támogatásával. Mivel ilyen szakemberekre hatalmas igény lesz a közeljövőben, a projekt kiemelten hasznos. Arra is figyelnek, hogy ne csak a fővárosban, hanem részben vidéken is elérhető legyen ez az oktatási program.

TOVÁBB A HÍRRE

Közlekedést érintő intézkedések
A minisztérium mellett a MÁV elnök-vezérigazgatójához fordult az MVGYOSZ a budapesti pályaudvarok, állomások felújítása kapcsán. Mint ismeretes jelenleg is több vasúti létesítmény – köztük a Keleti pályaudvar – felújítása zajlik a főváros területén. A szövetség ennek okán első ízben 2019. május 15-én kereste meg levélben az Innovációs és Technológiai Minisztérium Piacfelügyeleti és Utasjogi Főosztályának főosztályvezetőjét, valamint a minisztérium Piacfelügyeleti és Utasjogi Főosztály Vasúti Igazgatási Szervének vezetőjét.

TOVÁBB A HÍRRE

Az MVGYOSZ szolgáltatásai
Július 1-jétől elérhető a Távszem ügyfélszolgálata
Gőzerővel folynak a Távszem szolgáltatás optimalizálási munkálatai.

Az ügyfelek számára elsőként a Távszem ügyfélszolgálata lesz elérhető,

amely július 1-jén reggel 8 órakor nyílik meg, és ezt követően munkanapokon

8 órától 16 óráig fogadja a hívásokat, e-maileket és a személyes megkereséseket.

Munkatársainkat – Benedek Zoltánt és Morid Kiarash-t –

a következő elérhetőségeken lehet elérni:

telefon: +36(1)384-8440 vagy +36(30)505-2867, e-mail: info@tavszem.hu

TOVÁBB A HÍRRE

Fellendült a segédeszközbolt forgalma
Nemrég átalakításon és felújításon esett át az MVGYOSZ segédeszközboltja, a termékpaletta és a szolgáltatások listája is bővült. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem volt hiába a megújulás, egyre több látássérült ember veszi igénybe a szolgáltatásokat és találja meg az életét megkönnyítő eszközöket a boltban.

TOVÁBB A HÍRRE

A segédeszközbolt az alábbi napokon zárva tart
2019. július 1-12.

2019. augusztus 5-9.

Megértésüket köszönjük!

Koczkásné Tóth Csilla

szolgáltatási centrum vezető

Heti könyvajánlók
Emberi sorsokról a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban
Móricz Zsigmond: A boldog ember

„Ez a könyv nem regény, ez valóság. Egy magyar földműves életén keresztül a magyar falu képe: nehéz sorsa, apró örömei, nagy nyomorúságai. Az író csak tolmácsa annak a kis világnak, amely önmaga szólal meg a nagy világ előtt: csöndesen, egyszerűen, de rejtett erők viharával csöndje mögött.” – fogalmazta meg Móricz az első kiadáshoz a regény lényegét.

TOVÁBB AZ AJÁNLÓRA

Antológia a Louis Braille Könyvtárban
Móricz Zsigmond: Magvető – a magyar irodalom élő könyve

Móricz Zsigmondra emlékezünk 140 éve született Móricz Zsigmond író, újságíró, szerkesztő, a 20. sz.-i magyar realista prózairodalom legkiemelkedőbb alakja (1879. június 29. – 1942. szeptember 5.) „Ez lesz a magyar irodalom kis bibliája. Mind olyan irodalmi remek lesz benne, ami ma is aktuális” – írta Móricz Zsigmond 1940-ben, a Magvető első kiadására készülve, miközben ezer esztendő magyar prózájából, verseiből állította össze a kötet anyagát.

TOVÁBB A KÖNYVAJÁNLÓRA

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!