Segédeszköz ellátás

A látássérültek életét különféle, speciális, többségében csak Budapesten, vagy erre szakosodott forgalmazóknál beszerezhető segédeszközök könnyíthetik meg. Ezek kiválasztásában és beszerzésében Egyesületünk, és az elemi rehabilitációval foglalkozó szervezetek ld.: régiónkban a Ki-Látás Alapítvány segítséget nyújt az igénylőknek. Az optikai segédeszközök a fővárosban, néhány erre szakosodott optikában szerezhetők be. A beszélő és digitális eszközökkel a Labrador Bt., a Hangvilág, az Alkosoft látja el a látássérülteket. A háztartást megkönnyítő eszközöket és a fehér botokat a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének segédeszköz boltjában és a Vakok és Gyengénlátók Közép Magyarországi Regionális Egyesülete boltjában lehet beszerezni. Értéksziget online webáuház

Az öt kistérségi csoport mindegyikében egy munkatársunk segítségével segédeszköz kölcsönzőt működtetünk. Hivatkozás szolgáltatások Ezek célja az, hogy a drága eszközöket a látássérültek otthoni körülmények közt ki tudják próbálni, és ezután döntsenek az esetleges beszerzésről.

A kistérségi csoportokban rendszeresen segédeszköz bemutatókat tartunk, ahol az eszközhasználati kultúra javítása a cél, és az újdonságok kipróbálására is lehetőség nyílik.

Tájékoztatást adunk a kedvezményekről, támogatásokról.

Az igényeket felmérjük, majd segítünk a beszerzésben.  Ha szükséges az online vásárlást lebonyolítjuk, ha igény van rá, a budapesti beszerzést elvégezzük, és a terméket eljuttatjuk a megrendelőhöz a megye bármely pontjára.