Barcs

A barcsi kistérségi csoport bemutatása

A barcsi körzet területe mintegy 35 négyzetkilométer. Sok kis, egymástól távol lévő település tartozik ide. Jelenleg 13 faluban és Barcson él sorstársunk, jellemzően nagyon rossz szociális helyzetben. Egyes falvak menetrend szerinti járatokkal nagyon nehezen megközelíthetőek. Látássérült tagjaink száma eléri a 40 főt, és nagy örömünkre már 14 pártoló tagunk van!

A csoport vezetője Stecher Andrea.

Taggyűlést minden évben tavasszal és ősszel tartunk: az iroda dolgozói kihelyezett ügyfél fogadáson várják a tagságot, kihirdetjük az aktuális hasznos információkat és adományosztást rendezünk. Az adventi ünnepség minden évben a legnépszerűbb programunk.

A körzetben élő tagok aktivitása nőtt, mióta az egyesületben dolgozó kistérségi segítők rendszeresen látogatják őket. Legfontosabb célunk a minél közvetlenebb személyes kapcsolattartás, segítségnyújtás, és az információk gyors áramlása.

Érzékenyítő programok segítségével megismertetjük a térség fiataljait a látássérültséggel, iskolákba, óvodákba, könyvtárakba, hivatalokba járunk.
Barcson és környékén kapcsolatrendszerünk egyre bővülő. Rendezvényeinkhez a Máltai Szeretetszolgálat barcsi szervezete ruha adománnyal járul hozzá. A barcsi művelődési ház biztosítja a termet rendezvényeinkhez, a pékségektől is gyakran kapunk adományt.

Kistérségi csoportjaink: Kaposvár és környéke | Marcali | Jelenlegi oldal Barcs | Nagyatád | Siófok

Legfrisebb hírek a barcsi kistérségből

[catlist name=barcs]