Elstartolt a tánccsoportunk!

Borús vagy hideg, esik vagy fúj, az időjárás nem tudta megakadályozni, hogy az első lépéseinél tartó tánccsoportunk elkezdje a gyakorlást a Szent Imre Kollégiumban. A keddenként megrendezésre kerülő társastánc tanfolyamot néhány fiatal és lelkes sorstársunk szervezte, azzal a nem titkolt céllal, hogy új kapukat nyisson a látó és a nem látó emberek között. Valamint aktivizálni szerettük volna Somogy megye látássérültjeit az egyesület közösségének erősítése érdekében.

Hosszas szervezés és várakozás után az elképzeléseknek megfelelően elindult az ingyenes társastáncoktatás, amely lehetőséget biztosít látó és látássérült amatőrök számára, hogy megismerkedjenek a standard és latin táncok lépéseivel. Egyelőre hat fős a csapat, de a jelek szerint ez a szám növekedni fog. A kezdeti izgalom gyorsan feledésbe merült, miután sikerült az angolkeringő alaplépéseit megtanulnunk felkészült oktatónk segítségével. Tánctanárunk részletesen kifejtette a mozdulatsorokat és mindenki képességeihez alkalmazkodva meg is mutatta azokat. A szakszerű ismeretátadásnak köszönhetően vakon követtük őt a parketten.

Bízunk abban, hogy ezzel a kezdeményezéssel minden ember számára bebizonyíthatjuk, hogy látássérültként is lehet élvezni a tánc örömeit. Ráadásul még igazán jól is érezzük magunkat. Reméljük, időről időre, egyre több embert sikerül megszólítani, akik szívesen csatlakoznának hozzánk. Helyszűke miatt, átmenetileg csak korlátozott létszámban tudunk gyakorolni, ami körülbelül 5-6 párt jelent. Főként férfiak jelentkezését várjuk. A kor nem számít!

(Kiss Eliza, Németh Ferenc)