mvgyosz

Andi és a kislánya, továbbá 2 kutyus

Stecher Andrea vagyok. Születésem óta vakon élek. Szulokban, egy somogyi kis faluban lakom, Barcs közelében. Idős szüleimmel és 9 éves kislányommal alkotunk egy családot.
Egy tagtársam javasolta, hogy írjam le gondolataimat és tegyem ki a honlapunkra. Kis gondolkodás után rájöttem, hogy ezzel hasznos információkhoz juttathatok másokat és talán időnként jó olvasnivaló és szórakoztató is lehetek egyeseknek.

Örömmel tájékoztatjuk önöket arról, hogy a Távszem nyilvános tesztidőszaka július 16-án elindult. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store és a Play áruházakból. A Távszem operátorok a nap 24 órájában várják a felhasználók hívásait.

A Távszem használatához regisztráció szükséges. A regisztráció folyamatáról és az alkalmazás használatáról részletes információt a www.tavszem.hu oldalon olvashatnak.

Tisztelt Cím!

 

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete tisztelettel meghívja Önt a Távszem projekt keretében megtartandó szakmai workshopra.

A Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára / Távszem EU-s finanszírozásból megvalósuló projekt 2019.

Szimat Szörény a szuper eb, Óz a nagy varázsló, A skarlátbetű, Parasztok. A művek felsorolását folytathatnánk a végtelenségig. Biztosan mindenkinek van kedvenc mesejátéka, rádiójátéka, vagy szívesen emlékszik vissza egy kiváló színházi előadásra. Az online hangoskönyvtárban folyamatosan elérhetővé tesszük a régi és leendő nagy kedvenc rádiójátékokat,

Az MVGYOSZ szolgáltatásai
Informatikai tréning leendő és jelenlegi középiskolás látássérült diákok számára
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége A jövő kilátásai projekt keretében informatikai tréninget szervez leendő és jelenlegi középiskolás látássérült fiatalok számára.

A tréning fő témái:

Microsoft word és excel alapszintű használata képernyőolvasóval,

Az MVGYOSZ érdekvédelmi tevékenysége
A LSER2018 szakmai napján járt az MVGYOSZ
Az FSZK és a Vakok Állami Intézete közös szervezésében megvalósuló LSER2018 (Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára) pályázati program szakmai napján vettek részt az MVGYOSZ munkatársai.

Szilaj Zsolt mutatta be az elemi rehabilitációs szakember képzést részletesebben.

Az MVGYOSZ érdekvédelmi tevékenysége
Ülésezett az MVGYOSZ elnöksége
Az MVGYOSZ vezetősége döntött a Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány alapító okiratának módosításáról, változtatott a költségvetési támogatás tagegyesületek részére történő elosztását szabályozó pontrendszeren, valamint döntött a Braille Emlékéremmel kitüntetettekről.

TOVÁBB A BESZÁMOLÓRAkülső

Elnöki beszámoló a 2019.