farsang

Farsang Marcaliban

jelmezes résztvevők

A Marcali Kultúrális Korzóban megtartott kistérségi farsang mindenki számára az év fontos eseményének számít. Pánovics Ildikó pártoló tagunknak köszönhetően finom fánkokkal gazdagodott az ünnepség. Ebben több tagunk is segédkezett, s követte a jó példát. Nagy sikert aratott az élethűre sikerült cigányasszony a jelmezes felvonuláson az elmaradhatatlan kisbabával,

Kaposvári Farsang

Farsangi képek

A kaposvári farsangot már nagyon várták a résztvevők. Nem kevesebb, mint harminc fő jelent meg a SINOSZ termében. A szíves köszöntő után előkerültek a sütik, üdítők, az otthonról hozott finomságok.
Ezután a farsanggal kapcsolatos, időszerű találós kérdések következtek, s aki rájött a megoldásokra, azt csokoládéval jutalmazták.

A hagyományok útja

Virág

Az ősi kelták Imbolc néven tisztelték azt az ünnepet, amely a mi naptárunk szerint február elejére esett. Ez áll legközelebb a mai farsanghoz, s ha gondolatban visszapörgetjük kissé az időt, megtalálhatjuk ebben az ősi szokásban mai gondolkodásunk gyökereit.
A régi időkben összhangban léteztek a természettel: ahogy a világban egyre inkább elárad a külső fény,

Nagyatádi Farsang

Farsangi kép

Nagy szeretettel hívunk Benneteket 2016. február 4.-én, csütörtökön 11.00 órakor kezdődő farsangi ünnepségünkre.

Helyszín: Vencel Söröző, Nagyatád, Széchenyi park 2.

A farsangi összejövetelünk egy ebéddel zárul, így a pontos létszám miatt részvételi szándékotokat kérjük 2016. február 2.-án 12.00 óráig jelezzétek Bagó János 20/523 62 48-as telefonszámán.