Akikre büszkék vagyunk

A látássérültek körében is születnek maradandó, emlékezetes teljesítmények a nehezített élethelyzet ellenére, vagy épp ezzel az inspirációval. Büszkék vagyunk azokra a sorstársakra, akik ezekkel az erőfeszítésekkel ajándékoztak meg bennünket, és vitték jó hírünket a környezetükbe, a társadalomba. De büszkék vagyunk azokra a kiemelkedő segítőinkre is, akik azonosultak céljainkkal, és önzetlenül, kitartóan segítik megyénkben a látássérülteket, vagy támogatják Egyesületünk erőfeszítéseit. Nekik mondunk köszönetet azzal, hogy honlapunkon létre hoztuk ezt az oldalt, és az Egyesület elnökségének döntése alapján felvesszük őket azoknak a csapatába, akikre büszkék vagyunk.

Torma Attila

2015-ben lefutotta a félmaratont. Kilómétereit árverésre bocsátotta, és a befolyt összeggel Egyesületünket támogatta.

Torma Attila

Kis-Bank László és Kis-Bankné Kondákor Marianna

Hosszú évek óta önkéntesként segítik az Egyesület munkáját, legyen szó rendezvények megvalósításáról, vagy költözésről, takarításról. Marianna látássérültsége ellenére rendkívül szép eredményeket ért el a fotózás területén, több díjat is nyert.

2012. Mozdulj Egyesület “Mozdulj a Természettel” fotópályázat 1. helyezés.
2014. Mozgáskorlátozottak tehetség kutató pályázata “Fotó” kategória 2. helyezés.
2015. Kaposvár Most “Kaposvári Rendezvények” fotópályázat 1. helyezés, és Kaposvár város különdíja.
2015. “Életünk” fotópályázat “Jazz” kategória 2. helyezés.
2016. Mozdulj Egyesület “A nyár legszebb pillanatai” fotópályázat 2. helyezés.

Kis-Bank László és Kis-Bankné Kondákor Marianna a Mura parton

Jüngling Lajos és Huszár Lászlóné Eta

Hosszú évek óta részt vesznek minden szabadidős, kulturális és érzékenyítős programunkon, aktívan közreműködve a megvalósításban. Önkéntes munkájuk példaértékű az Egyesület életében.

Jüngling Lajos és Huszár Lászlóné Eta

Edelényi Zsolt

Teljesen ingyen, önkéntesen akadálymentes honlapot hozott létre az Egyesület számára. Sokat tett szervezetünk infokommunikációs akadálymentesítéséért. Szívből ajánljuk őt. Mottója: A web mindenkié

Edelényi Zsolt bicajon, hátán a Violával

Zsebi Károly

A sportteljesítményekről: kb. 10-szer úsztam át a Balatont, 5-6-szor a maratont futottam le /42 Km./, és sokszor a félmaratont. Megjegyzem, nem a versenyek a lényegesek, hanem a rájuk való felkészülés. A felkészülés során találkozik az ember olyan társakkal, akikkel együtt dolgozva többet jelent a sport, mint csak teljesítve. Az esetünkben a látók is tapasztalhatják, hogy a fogyatékosság nem kell, hogy befelé fordulást jelentsen. Igazából itt már az integrációról van szó. Meg is kaptam azokat a segítségeket, amik szükségesek voltak. A futóversenyeken is egyre többször látok vak futókat, akik teljesítménye a sportolók közt is példa értékű. Aki “csak” dolgozik, a munkáját jól ellátja, legalább ilyen fontos. A lényeg a közösség, a társadalomba való beilleszkedés. Ez pedig saját érdekünk, s kötelességünk. A szemműtétem miatt lehet, hogy a futást abba kell hagynom, de szeretnék továbbra is más területen mozogni.

 Zsebi Károly

Miovecz Zoltán

Éveken át a Kolping Támogató Szolgálat munkatársaként önzetlenül és mindenkit elfogadó jóindulattal segítette a látássérülteket, közreműködött az Egyesület programjainak megvalósításában.

Miovecz Zoltán

Nézze meg tagjainkról és munkatársainkról 13+1 kérdés alapján készült portréinkat.