Közösségi szolgálat

A köznevelési törvény szerint a 2016-tól érettségiző diákoknak, kötelező 50 óra közösségi szolgálatot igazolniuk az érettségi feltételeként. A jogszabály azt javasolja, hogy a diákok 9. és 11. osztály között teljesítsék ezt a kötelességüket. Bár valamennyire lehet ezt tömbösíteni, a cél a folyamatosság, vagyis az, hogy heti 1-2 óra elfoglaltságot jelentsen a tanulóknak.

Egyesületünk korlátozott számban fogadja azokat a középiskolás diákokat, akik a látássérülteket megismerve és segítve kívánják ezt a kötelezettségüket teljesíteni.

A feladatokat a jelentkezők személyiségéhez, készségeihez, és az Egyesület programjaihoz igazítjuk, az első elbeszélgetésnek megfelelően.

Hogyan jelentkezhetsz?

Vedd fel a kapcsolatot Egyesületünk vezetőjével, és mondd el szándékodat a közösségi munkádról. Tisztázzátok, hogy az adott időben tud-e fogadni téged a szervezet. Ha igen, akkor iskoládban is jelentsd be, hogy fogadó szervezetet találtál. A két intézmény ezután megköti a megfelelő együttműködési megállapodást, és az iskola útmutatása szerint elkezdheted a munkát.

Mikor válaszd Egyesületünket?

  • ha meg szeretnél ismerni egy jól működő civil szervezetet;
  •  ha ismeretségbe szeretnél kerülni látássérültekkel, közelről szeretnéd látni életüket, munkájukat
  • ha szeretnéd megtanulni tapasztalati úton, hogyan kell helyesen segíteni a látássérülteknek
  •  ha szívesen segítenél látássérült közösségeknek szabadidős és kulturális rendezvényeiken.

Várunk, hogy élményeket szerezz köztünk, és tanulj belőle empátiát, feltétel nélküli elfogadást és helytállást nehezített életkörülmények közt!

Vakon megbízhat bennünk!
Az oldal tetejére Gyorsbillentyű: T